събота, 21 август 2021 г.

Отборите през сезон 2021/2022 във Висшата лига от близо, част 4

8. Арсенал - трудно начало за "Артилеристите", след като допуснаха поражение от Брентфорд с 2:0. Отборът не играе добре и ако представянето им не се подобри изглежда, че Артета ще бъде най-заплашения от уволнение треньор. С трансферите на Йодегард и Рамсдейл във вчерашния ден Арсенал достигнаха близо 140 милиона за трансфери, което според мен ще вдигне още напрежението върху Артета. Очаквам все пак Арсенал да се стабилизират и да са в борбата за евротурнирите.

7. Тотнъм - "Шпорите" започнаха с гръмка победа с 1:0 над Манчестър Сити при дебюта на Нуно Еспирито Санто и то без Хари Кейн в състава, който се очаква да бъде продаден именно на "Гражданите". Не са подсилили особено много състава си досега, като взеха Голини и Ромеро от Аталанта, както и Брайън Хил от Севиля, като по посока Испания замина Ерик Ламела. При продажба на Кейн обаче отбора вероятно ще инвестира в още нови попълнения. Като цяло мисля, че ако не се подсилят с поне още един играч в центъра на защитата, сезона им отново няма да е особено успешен.

6. Уест Хям - "Чуковете" изиграха страхотен сезон под ръководството на Дейвид Мойс и не бяха далеч дори от класиране в Шампионската лига. Новият сезон също започна перфектно за тях след обрата срещу Нюкасъл и победата с 2:4. Без сериозни трансфери засега през лятото, като само Алфонс Ареола дойде под наем. Като цяло очаквам отново солиден сезон от тях.

5. Лестър - през изминалия сезон "Лисиците" отново се провалиха и въпреки че бяха отбора с най-много дни в топ 4, отново останаха извън зона Шампионска лига. С трудна, но приятна победа с 1:0 над Уулвърхямптън започна техния сезон. Близо 70 милиона пък платиха за новите си попълнения Дака, Вестергаард и Бубакари Сумаре. Очаквам отново да са претенденти за топ 4, но може би не им достига класа да се справят с тази задача.

Няма коментари:

Публикуване на коментар