четвъртък, 19 август 2021 г.

Отборите през сезон 2021/2022 във Висшата лига от близо, част 3

12. Нюкасъл - по много атрактивен начин започна сезона за "Джордитата", но за съжаление не достатъчно добър при загубата с 2:4 от Уест Хям, въпреки че на два пъти водеха в резултата. Отборът изглежда солидно, като беше привлечен за постоянно и Джо Уилок, който направи страхотен пролетен полусезон в тима. По мое мнение Нюкасъл се нуждае от нов треньор, който да накара отбора да играе малко по-модерен футбол, иначе може отново да попаднат в битката за оцеляване.

11. Астън Вила - след като реализираха рекордния за английския футболист трансфер на Джак Грийлиш, логично отбора привлече няколко нови играчи, които да заместят звездата им. Емилиано Буендия, Дани Ингс и Лиън Бейли акостираха при "Виланите" с постоянни трансфери, а Ашли Йънг беше привлечен като свободен агент, за да придаде малко повече опит. Все пак старта на сезона за тях не беше добър, тъй като загубиха с 3:2 от новака Уотфорд. Предстои да видим дали новите попълнения ще успеят да заместят Грийлиш, а може би и още някой нов играч ще бъде взет до края на трансферния прозорец. Определено един от отборите с потенциал за топ 10.

10. Евертън - "Карамелите" стартират сезона с нов мениджър, добре познат на феновете от града Ливърпул, а именно Рафа Бенитес. Перфектен старт на сезона за тях с победа 3:1 срещу Саутхямптън. Активността им на пазара обаче не е особено голяма, като за Демарай Грей бяха платени 2 милиона, а Андрос Таунзенд и Асмир Бегович дойдоха със свободни трансфери. Място в топ 10 може би изглежда максимума за "Карамелите".

9. Лийдс - може би най-приятният за гледане за неутралните фенове отбор, който през изминалия сезон се завърна във Висшата лига след пауза от 16 дълги години на изгнание по долните дивизии. Ново тежко гостуване на Олд Трафорд и загуба с 5:1 дадоха началото на техния сезон, но вярвам, че възпитаниците на Марсело Биелса ще се отърсят от тежката загуба и отново ще започнат да показват добрите си игри и бързо ще се бетонират към средата на таблицата и оцеляването им няма да бъде под въпрос. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар