четвъртък, 19 август 2021 г.

Отборите през сезон 2021/2022 във Висшата лига от близо, част 2

16. Брайтън - "Чайките" са един от най-приятно играещите отбори и 16тата им позиция от миналия сезон изглежда някак си под възможностите им. Проблемите пред гола са най-голямата пречка, която преследва тима и определено офанзивните играчи може да се считат за длъжници. Успяха обаче да си свършат работата на старта на сезона за осъществяването на обрата срещу Бърнли. За рекордна сума на Арсенал беше продаден Бен Уайт, за когото "Артилестите" броиха над 55 милиона. За част от сумата бе взет замбиеца Енок Мвепу от РБ Залцбург, който трябва да вдигне нивото на халфовата линия. Може би "Чайките" се нуждаят от още един нападател, както и централен защитник, за да изглежда състава им окомплектован. Мисля, че с малко повече късмет те могат да се преборят и за топ 10, но предвид проблемите им с атаката вероятно отново ще са замесени в битката за оцеляване.

15. Саутхямптън - след допуснатия обрат от Евертън в 1вия кръг, както и продажбата на Дани Ингс и Яник Вестергард нещата за "Светците" не изглеждат никак розово. Все пак на мястото на Ингс беше привлечен Адам Армстронг, който впечатли през миналия сезон с близо 30 гола за Блекбърн в Чемпиъншип. Като свободен агент дойде Тио Уолкът, а още бяха взети Ромен Перо и Валентино Ливраменто, които да покрият дупките, които има на двата бека в отбора. Личното ми мнение е, че Саутхямптън е един от основните претенденти за изпадане, ако не се подсилят още до края на трансферния прозорец.

14. Кристал Палас - "Орлите" не показаха добра игра на старта на сезона при дебюта на новия наставник Патрик Виейра, но все пак съперникът им беше настоящия носител на Шампионска лига. Сериозно подсилване имаше в центъра на защитата, където бяха привлечени Марк Гуехи и Йоаким Андерсен, които да вдигнат стабилността на отбора. В предни позиции отново ще се разчита на фантазията на Уилфред Заха, ако все пак не бъде продаден до края на трансферния прозорец. Очакванията ми са Палас отново да се въртят около средата на таблицата и да нямат сериозни проблеми с оцеляването си.

13. Уулвърхямптън - "Вълците" стартираха с минимално поражение от Лестър на старта на сезона, но показаха обещаващи възможности. За съжаление отбора се раздели с поредните си две значими фигури през това лято в лицето на вратаря Руи Патрисио и треньора Нуно Еспирито Санто, който пое Тотнъм. Все пак след дълготрайната контузия на главата, Раул Хименес се завърна като титуляр. Ще бъде интересно да видим накъде ще тръгне отбора, ръководен вече от новия треньор Бруно Лаже, дошъл от Бенфика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар