понеделник, 12 октомври 2020 г.

Поглед върху жребия в Лига Европа

 Нека да погледнем по-отблизо какво ни приготви жребия във втория по сила европейски турнир - Лига Европа.

Група А: Рома, ЦСКА, Клуж и Йънг Бойс. Още в първата група имаме отбор, който голяма част от феновете в България нямат търпение да гледат. Рома изглежда абсолютния фаворит в групата, но мисля, че ЦСКА с малко повече дисциплина могат да се преборят за 2рото място, което да ги прати в квалификациите.

Група В: Арсенал, Рапид Виена, Дъндолк, Мьолде - тук също имаме сериозен фаворит в лицето на Арсенал. За второто място очакванията ми са да има оспорван дуел между Рапид и Мьолде.

Група С: Ница, Славия Прага, Байер Леверкузен и Апоел Беер Шева. Доста трудна за прогнозиране група, но мисля, че Леверкузен и Ница имат достатъчно да се преборят с опонентите си, но предполагам, че ще има сериозен отпор от Славия Прага.

Група D: Стандарт Лиеж, Лех Познан, Бенфика, Глазгоу Рейнджърс - По подобие на горната група очакванията ми са Бенфика и Глазгоу да продължат заради по-високата си класа, но това ми се струва, че ще е една от най-непредвимите групи.

Група Е: ПСВ, Омония, Паок и Гранада. Определено имаме 3 отбора, които са с доста изравнени възможности, така че въпросната група се очаква да е една от най-интересните и ще следя с интерес кои ще успеят да излезнат от нея.

Група F: Реал Сосиедад, Наполи, АЗ Алкмаар, Риека - поредната група, която очаквам да бъде доста завързана за първите 2 места, но мисля, че Сосиедад и Наполи ще продължат напред.

Група G: Лестър, АЕК, Брага и Заря Луганск. Още една група с 4 доста качествени състава. Лестър изглежа фаворит, но за 2рото място битката определено ще е кървава.

Група H: Лил, Спарта Прага, Милан, Селтик - това за мен ще е така наречената "група на смъртта". Мисля, че тук всеки може да бие всеки и битката определено кой да продължи напред определено ще е до последния кръг.

Група I: Виляреал, Макаби Тел Авив, Сиваспор и Карабах. Определено Виляреал е фаворитът тук. Второто място вероятно ще се реши между Макаби и Сиваспор.

Група J: Тотнъм, Ласк Линц, Антверп, Лудогорец - тук идва и втората група с българско присъствие в лицето на Лудогорец. Тотнъм играят все по-добре през настоящия сезон, така че очаквам да са победители, но Лудогорец има съвсем реални шансове да излезе от групата, за да имаме поне един, а защо не и два отбора в елиминациите. 

Група K: Волфсбергер, Фейенорд, Динамо Загреб и ЦСКА Москва. Интересна група с равностойни отбори, които мисля, че ще се борят до последния кръг за класиране напред.

Група L: Слован Либерец, Гент, Хофенхайм, Цървена Звезда - стигнахме и до последната група, в която мисля, че има 2 изявени фаворита в лицето на Гент и Хофенхайм, които ще продължат напред без особени проблеми.


Определено ни очакват завързани сблъсъци както обикновено в Лига Европа. Пишете в коментарите дали мислите, че българските отбори имат шанс да излязат от групите си и до къде биха им стигнали силите в евентуална елиминационна фаза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар